Piškotki

Politika uporabe spletnih piškotkov za www.printmax.si

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, multimedijske in interaktivne vsebine, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo uporabnika za njegovo privolitev.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se med brskanjem po spletu naložijo na vaš računalnik. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika.

Uporabljamo piškotke, predstavljene v sledeči tabeli.

Vrsta Ime Namen Trajanje Upravljalec
Lastni PHPSESSID Omogočajo delovanje spletnih strani. Seja www.prostprostor.si
Lastni language Piškotek si zapomni izbiro jezika uporabnika. 31 dni www.prostprostor.si
Lastni currency Piškotek si zapomni izbiro valute uporabnika. 31 dni www.prostprostor.si
Lastni display Piškotek si zapomni izbiro načina prikaza izdelkov. 31 dni www.prostprostor.si
Lastni cc_accept Shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov. 1 leto www.prostprostor.si
Lastni cc_decline Shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov. 1 leto www.prostprostor.si
Google analytics __utma Piškotek, ki omogoča delovanje spletne analitike Google Analytics. 2 leti www.google.com
Google analytics __utmb Piškotek, ki omogoča delovanje spletne analitike Google Analytics. 30 minut www.google.com
Google analytics __utmc Piškotek, ki omogoča delovanje spletne analitike Google Analytics. do konca spletne seje www.google.com
Google analytics __utmz Piškotek, ki omogoča delovanje spletne analitike Google Analytics. 6 mesecev www.google.com

 

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

Zavezujemo se, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »pomoč« (»help«) vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno. Uporabniki, ki bodo na www.prostprostor.si nalagali vsebine s piškotki, zanje odgovarjajo sami.